Заев на Канал 5: Груевски вели дека ќе ја снемало Македонија, ццц будала работа, како бе ќе ја снема Македонија, моите деца живеат тука, нормален ли е Грујо што зборува?

0
2285

– Груевски вели дека ќе ја снемало Македонија? Будала работа! Ќе го снема него на власт, а Македонија ќе ја има до бесконечност! Па моето семјство е тука, деца баби дедовци имам тука, како ќе ја снема Македонија?! Дај да престанеме со такви будалаштини, Македонија си е наша, на сите што живееме во неа, и ако му дадеме право на нашиот сограѓанин Албанец, државата ќе се засили и ќе биде посилна и поуспешна, какво снемување какви бакрачи!

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев во вечерашното интервју во вестите на Канал 5.