ЗАЕВ НА ГОСТИ НА БИЗНИСМЕНИТЕ ОД СОЈУЗОТ НА СТОПАНСКИ КОМОРИ, СЕ РАЗГОВАРА ЗА НОВ ПАКЕТ ПОМОШ ЗА БИЗНИСОТ

0
586

Државата постои да им помага на граѓаните и на стопанството. Во дијалог со стопанските комори, синдикатите и сите учесници во општествениот живот, почнавме со процес на консултации за креирање на следни пакети мерки за поддршка на економијата.

Пред Сојузот на стопански комори, истакнав дека цел на новата Влада до крајот на мандатот е 75% од пара-фискалните давачки да ги отстрани и истовремено да се намалуваат даноците, со цел стимулирање и развој на економијата и новите информатички технологии, и тоа скалесто до 2021 година од 18% на 5%, до 2022 на 3% и 2023 година на 0%.

Фејсбук статус на Зоран Заев.