Заев најави зголемување на минималната плата од над 1.000 денари

0
255

Премиерот Зоран Заев на денешната партиска трибина на во Штип најави дека зголемувањето на минималната плата за кое преговорите се во тек, ќе биде над 1.000 денари.

-Сега ќе има поголемо покачување на минималната плата, ќе биде поголемо од илјада денари. Ќе овозможиме на секој газда ако ја зголемат платата до 100 евра, придонесите ние ќе ги платиме, рече Заев.