ЗАЕВ И ЦИПРАС МУ ДОДЕЛИЈА НАГРАДА ЗА МИР „ПРЕСПА“ НА ПОРАНЕШНИОТ МЕДИЈАТОР МЕТЈУ НИМИЦ

0
140

Зоран Заев, со објава на неговиот фејсбук-профил од Меѓународната конференција за мир и одржлив развој во Атина, вели дека со поддршката и посветеноста на Нимиц, двете земји успеаја да изградат меѓусебна соработка и да се дојде до решение не само за името, туку да се отвори порта за соработка за двете земји за подобра иднина на народите и за подобра иднина на регионот.