ЗАЕВ ИМ ДРЖИ ЛЕКЦИЈА НА ВМРОВЦИТЕ КАКО СЕ ВЛАДЕЕ: РЕКОРДЕН ИЗНОС НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ОТКАКО СЕ МЕРИ ТОЈ ИЗНОС ОД ОСАМОСТОЈУВАЊЕТО ПА ДО ДЕНЕС!!!

0
661

Премиерот Заев се пофали на Твитер:

– Го променивме економскиот курс на државата. Најавивме и остваривме промени и во делот на странските инвестиции.

Во првиот квартал од 2018-та година во  имаме рекорден износ на странски директни инвестиции, во споредба со првите квартали од претходните 12 години.