ЗАЕВ ИМ ГИ ЗАТНА МУЦКИТЕ НА СИТЕ ШПЕКУЛАТОРИ: НЕМА ДА СЕ КАНДИДИРАМ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ, ТРЕБА ДА СЕ ИСТРАЕ ЦЕЛ МАНДАТ И ШАНСА ЗА ЕКОНОМИЈАТА,ДА СЕ ДОВРШИ ПРОЦЕСОТ ВО КОЈ СЕ НАОЃАМЕ,МИСЛАМ ДЕКА ИМА ПОДОБРИ КАНДИДАТИ ОД МЕНЕ

0
1298

Премиерот на Македонија Зоран Заев одговарајќи на новинарско прашање кажа дека нема намера да се кандидира за претседател на Македонија.

„Не, не би прифатил. Мислам дека треба да се истрае цел мандат, да се даде шанса на економијата, да се доврши овој процес во кој се наоѓаме. Јас мислам дека има многу подобри кандидати од мене“, рече Заев.