Заев има докази што ќе ги урнат Груевски и Мијалков, бара гаранција дека ќе останат живи!

0
679

Во говорот кој лидерот на СДСМ Зоран Заев го одржа во Битола клучен дел беше еден сегмент , во неговиот говор Заев истакна дека во само 5% од аудио снимките се однесува на нешто кое го  знаат само Заев, Груевски и Мијалков по медиумските харанги против него кој засилија за негов апс и обвинување за велепредавство по објавување на аудио снимките во кој власта и премиерот Никола Груевски заедно со неговиот братучед Сашо Мијалков се вмешани во криминал и корупција.

zaev-obvinitelstvo24f-1-640x320

Јавниот обвинител го прашал Заев – дали постојат сведоци кои ќе потврдат дека прислушувањето е правено во МВР по налог на Мијалков и Груевски, како што е наведено во неговата пријава.

За да ги повика сведоците, Заев инсистирал да се гарантира безбедност за нивните животи и изворите од МВР кои ќе ја потврдат неговата верзија за прислушувањето.

Како своевиден тест што лидерот на СДСМ го поставил пред обвинителот е неговиот повик да се откријат одговорните кои во јавноста пласираат снимки за кои станува јасно дека се обезбедени со посебни истражни мерки (ПИМ) кои гарантираат тајност и доверливост – снимките на Љубе Бошкоски и неговите снимки од кабинетот на премиерот.