ЗАЕВ ЗА НЕСОГЛАСУВАЊАТА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КУМАНОВО: МАКСИМ МИ Е ДРУГАР, НО ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА СИТЕ, ТОЈ НЕМА ДА ИМА ПОСЕБЕН ТРЕТМАН САМО ЗАТОА ШТО Е ОД СДСМ!

0
1090

– Максим ми е другар, но тој не смее да мисли дека само затоа што е од СДСМ па законите и правилата за него нема да важат, утврдени се пропусти и дадена е казна и тој не треба да се излетува со изјави дека имало режим, он добро знае што е режим. Инаку сите негови последни изјави се косат со одлуките на СДСМ на конгрес и централен одбор, со тоа тој го напаѓа СДСМ, својата партија која го кандидирала за градоначланик. Едно е да се има дебата на конгрес, но кога ќе се донесе одлука, сите ја почитуваме, инаку ќе биде хаос.

Заев на ТВ 24 за дуелот меѓу владата и градоначалникот на Куманово.