Заев за нападот на караулата во Гошинце: Имаме силни индикации дека слуачјот е замисла на власта, ги имаме листинзите со оружје кое е однесено

0
1619

Goshince

На прес конференцијата лидерот на СДСМ, Заев, посочи дека нападот во Гошинце и да е искреирано сценарио и да е вистински напад, одговорен мора да има.

„Како и да е, доказите стигаат до нас. Имаме силни индикации дека слуачјот е замисла на власта, но немаме конкретни докази. До нас постојано  стигнуваат податоци дека ова е злобно сценарио, ги имаме листинзите со оружје кое е однесено, како и за тоа како е спроведена акцијата. Едно знам- Албанците викаат дека не се тие кои стојат зад инцидентот“- рече Заев.