ЗАЕВ ЗАПОЧНА ДА СЕ ЗАФРКАВА СО ДИМИТАР АПАСИЕВ И НЕГОВАТА ТАЈФА НА ЛАЖНИ ЛЕВИЧАРИ: ЛЕВИЦА Е НАШАТА ЗЛАТНА ЗОРА, НАШАТА ВМРО БНД, БРЗО ЌЕ ИЗГОРИ ТОЈ ПОПУЛИЗАМ, НАЦИОНАЛИЗАМ И РАДИКАЛИЗАМ

0
425

– Насекаде во регионот имаше таков радикализам и популизам и национализам како Левица и секаде тие партии изгореа многу бргу, така беше со Златна Зора, ВМРО БНД и слични забегани радикали, не ми паѓа на памет да преговарам со Апасиев за некаква коалиција, таква коалиција не и треба на оваа држава, тоа ќе биде погубно за нашта земја затоа што ќе не скара внатре, ќе не скара со стратешките партнери САД и ЕУ а ќе не скара и со сите соседи, тоа го имавме во Груевизмот чуму ни е пак таква работа…

Премиерот Заев во вестите на Сител.