ЗАЕВ Е ВО СЕРИОЗНА НЕВОЛЈА : СОЛЗЕТО СЕ ЗАКАНИ, КОГА ЌЕ ДОЈДЕ НА ВЛАСТ ЌЕ ГО ПОНИШТИ ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, МАЌЕДОЊА НЕМА ДА ИДЕ ВО ИДНИНА, ЌЕ СЕ ВРАТЕЛА НА СТАРИТЕ КОРЕЊА!

0
835

Во пресрет на последното гласање за уставните промени, партијата на Солза Грчева, „Глас за Македонија“ порача дека наредната влада ќе го поништи преспанскиот договор.

„Договор кој се заснова на кршење на волјата на мнозинскиот народ, прекршување на постојниот устав, на уценети пратеници, на селективна и наменска, противуставна амнестија, на ослободени криминалци, на насилство без преседан на правната држава, секоја наредна влада ќе има не само право, туку и должност да го поништи“, вели партијата на Грчева, преку соопштение.