Заев до бизнисмените: Купете ваучер наместо да платите половина од данокот на добивката и помогнете им на спортистите

0
240

Го поддржуваме спортот, спортистите и спортските ветерани добиваат повластени услови за пензиско и здравствено, и приход по завршување на спортската кариера.

Упатувам апел до бизнис заедницата, искористете ја можноста да купите ваучер наместо да платите данок на добивка до 50% од својата добивка, за да го помогнете спортот – напиша премиерот Заев на фејсбук.