ЗАЕВ: ВЛАДАТА ЌЕ ИМ ПОМОГНЕ СО СУБВЕНЦИИ НА ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ДА ЈА ПРЕБРОДАТ ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА КОЈА Е НА ПОВИДОК

0
1011

– Во буџетот имаме на располагање околу 150 милиони евра кои може да ги пренасочиме со ребаланс кон субвенции на фирмите и граѓаните ако дојде до голема енергетска криза и раст на цените на струјата и другите намирници. Ако треба ќе се позајмиме и со повеќе пари, владата е тука да помогне, граѓаните да бидат мирни, владата ќе ги заштити од големи турбуленции.

Премиерот Заев на денешниот прес во владата.