ЗАЕВ: Вечно ќе му бидам благодарен на Зијадин Села, не разбирам зошто не го прифати понуденото место вице премиер за реформи, тоа ќе беше одлична можност за нив

0
1520

– Во земја која прави реформи, да бидеш вице премиер за реформи ќе беше топ позиција пандан на она што е сега Кочо Анѓушев кој нема министерство но е нај ангажиран во економската програма на владата, така ќе беше и со понуденото место на Албанска Алијанса, млада партија како нив добиеја многу, ќе се докажеа, не разбирам зошто ја одбија понудата…

Премиерот Зоран Заев на интервју на Алсат М вечерва…