Заев : Богоевски нарачувал лек за сестра му, сам ќе одлучи дали ќе поднесе оставка

0
1479

Премиерот Зоран Заев кој денеска престојува во Виена даде изјава за случајот со пратеникот Павле Богоевски и повика истрагата да се заврши, а остава пратеникот сам да донесе одлука дали ќе поднесе оставка или ќе продолжи да биде народен избраник.

Заев вели дека немал можност да разговара со Богоевски.

– Тој направил обид да набави лек за својата сестра, не сум имал можност да се видиме, но ќе се видиме. Треба да биде еднаков како сите, но тој сам се пријави и го пријави и таксистот. Јавно настапи и транспарентно, не го бранам, но како што се зборува за сите така и за него – изјави премиерот Заев.