Заев: Аболицијата да се повлече, да се организираат регуларни избори со учество на сите партии

0
606

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев придружуван од членката на Извршниот одбор на СДСМ и членка на Парламентарното собрание на Советот на Европа, Рената Дескоска, денеска се сретна со Штефан Шенах, шеф Делегација на Ад-хок комисијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа, придружуван од членови на Комисијата.

На средбата се разговараше за актуелната политичка криза во Македонија по неисполнетите услови за фер и регуларни избори во Македонија и апсурдната одлука на Ѓорге Иванов за аболиција на претставници на високиот врв на власта за кои се отворени истраги, меѓу другото и за изборен криминал.

Zaev-Senah2