ЖМИЦЕ ЌЕ ГИ РАЗРЕШИ МИТКО ЈАНЧЕВ, РАНГЕЛОВА И ДАНЕВ ЗАТОА ШТО НЕ ОТИДОА ПО ПАТОТ НАКАЈ РУСИЈА И БАЧЕВ!

0
2352

Митко Јанчев, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ е можно да биде разрешен од функцијата, и пратениците кои гласаа на референдумот, мислам на Драган Данев, Даниела Рангелова, како и членот на ИК Костадин Богданов.

Ова го изјави Петар Богојевски, разрешениот заменик-генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ во интрвју на тв 24, велејќи дека ваквите информации засега се само најави.

Богојевски рече дека ВМРО-ДПМНЕ застранила кон Русија и го напуштила евроатлантскиот курс. Тој  излезот од постреферендумската криза го гледа во Собранието.