ЖЕСТОК ТАНДЕМ СЕ СУГАРЕВСКИ И КИТАНОВ: Завршивме со рехабилитација на 12 патишта со вкупна должина од 118 км и вкупна вредност од 14,4 милиони евра во соработка со Светска банка

0
1387

Завршивме со рехабилитација на 12 патишта со вкупна должина од 118 км и вкупна вредност од 14,4 милиони евра во соработка со Светска банка. Ги рехабилитиравме:

Регионален пат Р1207, Младо Нагоричане – Пелинце со должина од 10 км.
Регионален пат Р1204, Куманово – Свети Николе со должина од 10 км.
Регионален пат Р1209, Тетово – Попова Шапка
со должина од 18,2 км.
Регионален пат Р1106, Јурумлери – Драчево со должина од 4 км
Регионален пат Р1305, Битола – Демир Хисар со должина од 10 км.
Регионален пат Р2131, Драчево – Орешани – Таор со должина од 9 км.
Магистрален пат A3, Делчево – Звегор со должина од 5 км.
Регионален пат Р1302, Делчево – Пехчево со должина од 10,8 км.
Регионален пат Р1304, Берово – Виница со должина од 11 км.
Магистрален пат A4, Струмица – Ново Село со должина од 12,7 км.
Регионален пат Р1107, Кавадарци – Росоман со должина од 6,4 км.
Регионален пат Р1109, Фурка – Богданци – Гевгелија со должина од 10,6 км.