ЖЕСТОКА ФЕЈСБУК ТЕПАЧКА ПОМЕЃУ ФРОСИНА РЕМЕНСКИ И ГОРДАНА ЈАНКУЛОВСКА : Гоцо бе ЌУТИ И ПОКРИЈ СЕ! Ти и твоите БУДАЛЕТИНКИ сте СРАМ И БРУКА ЗА МВР!

0
8619

Тоа што твоја лична опсесија беше и сеуште е да се занимаваш со поединци кои не се вклопуваа во твојата/вашата матрица; Што нарачуваше „магариња“ на местото на регуларно избрани продекани; Што го вовлече во невиден криминал факултетот кој (за жал) ти даде диплома за аналитичкиот материјал на МВР; Тоа што кукавички се криеше од одговорност за сите штети што ѝ ги нанесе на институцијата која те чуваше и во која работеше – е нештото за кое ќе те спомнуваат многумина и институции, не само јас лично. И видиш, имало разлика …, додека ти си го запослуваше твојот дечко во Влада и му нарачуваш директорски функции од твоето партиско дувло, мојот сопруг работеше во полиција кога и ти и маж ти не сонувавте дека, ќе „просперирате“ на грбот на чесните граѓани на Македонија … Но, во едно биди сигурна …, по 27.04, ќе те спомнуваат паралелно со твоите кадри „будалетинки“ кои се срам за полицијата … Подобро е да си молчиш Горде !

Ова го напиша пратеничката и потпретседателка на СДСМ Фросина Ременски, која е професорка на факултетот за безбедност на фејсбук профилот од поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска.

18424921_1505702826128246_544624210_n

Ме спомнала пратеничката Фросина Ременски, ај мене па и мојот сопруг. Кутрата ги измешала лончињата, во 2007 Влатко Илиевски воопшто не ми бил сопруг (во брак сме од крјот на 2010), а при крај на 2016 па јас не извршував никаква државна функција (последната на која бев именувна-министер заврши уште во мај 2015).

Напиша на својот фејсбук профили екс министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкуловска.

18341905_1480554855309097_3192504329764423159_n18301417_1480611775303405_198714975184104253_n 18342195_1480611768636739_1424979358881743832_n 18341846_1480611771970072_8896986756880403237_n18342601_1480611795303403_2321853408077289055_n