ЖЕСТОКА РЕАКЦИЈА НА ДАНЕЛА ПО ПОВОД ПРЕСС КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА СДСМ : ЗГРОЗЕНА СУМ, НЕВИНА СУМ

0
9654
Згрозена сум од конструкциите што ги пласира СДСМ. Не само што
информациите изнесени на прес конференцијата не се точни, туку
безобразна политичка конструкција. Поради тоа ќе поднесам тужба за
клевета до Дарко Каевски од СДСМ кој ги изнесе овие невистини. Јас не
сум политичар, зад мене не стои политичка партија да ме брани, затоа ќе
се бранам по институционален пат.
Доколку би имала каква било дамка лично и професионално немаше да се
впуштам во во битката за градоначалник спроти политичари кои освен црна
кампања не можат да сработат ништо друго и очекувам дека ќе напаѓаат.
Јас ниту имам фирма на мое име, ниту имам долг по основ на неплатена
сметка за електрична енергија. Веќе 7 години со својот ангажман сум
претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија и со години не
сум активна во ниту една фирма.
Повеќе од очигледен е стравот на СДСМ и Петре Шилегов дека нивното време
во град Скопје завршува и дека сите злоупотреби на градот ќе бидат
отворени и предмет на ревизија, стои во реакцијата на Данела Арсовска, независна кандидатка за градоначалник на град Скопје.