ЖЕНАВА ГО ИЗГУБИ ЦЕЛИОТ ДИГНИТЕТ НА СТАРИ ГОДИНИ – СИЉАНОВСКА СЕ ПРЕДОМИСЛИ, СЕГА ВЕЛИ ДЕКА АМНЕСТИЈАТА НА ИВАНОВ Е ЛЕГАЛНА, ВО 2016-ТА ВЕЛЕШЕ ДЕКА ТОА НЕ Е ТАКА!

0
935

– Во 2016-та мислев дека амнестијата на Иванов е против уставна, ама сега многу мислев, мислев и се предомислив, мислам дека сепак таа е уставна и легална по логиката дека не може во правниот систем да има правна празнина па иако уставен суд го поништи членот по кој потоа Иванов амнестираше, сепак тој член постои во правниот тек и затоа сметам дека судот во Стразбур треба да донесе одлука со која сите процеси на СЈО во земјава ќе се стопираат а оние во затвор да се ослободат!

Професорката Сиљановска Давкова на Алсат М, женава тотално го изгуби целото достоинство што го имаше и го градеше со години… Откако стана пратеник на ВМРО ДПМНЕ се предомисли и сега мисли дека многу функционери на ВМРО ДПМНЕ па дури и самата партија чиј партиски имот е запленет треба да добие амнестија и да куртули од правдата, а иронијата е што жената е професор по право и токму на таа карта стекна реноме во јавноста, тажно и бедно…