Е ТЕК СЕГА ЌЕ ВЛЕЗАТ ВО НАТО : ШВЕДСКАТА ПОЛИЦИЈА ДОЗВОЛИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРААТ МАЛИ ДЕМОНСТРАЦИИ НА КОИ ЌЕ БИДЕ ЗАПАЛЕН КУРАНОТ

0
608

Серијата протести во Шведска против исламот и за правата на Курдите ги зголемија тензиите со Турција, чија поддршка и е потребна на Шведска за да се приклучи на Северноатлантската алијанса.

Додека шведската полиција отфрли неколку неодамнешни извештаи за демонстрации против Куранот, шведските судови ги поништија тие одлуки, тврдејќи дека тие ја нарушуваат заштитената слобода на говор.