ЕФТОВ : СДСМ ИМА ПРОБЛЕМ СО ШТО ЈА ИМААТ НАЈГОЛЕМАТА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА НО СЕКОЈ ДЕН ИМ ДОЗВОЛУВААТ НА ЛЕВИЦА И ВМРО-ДПМНЕ ДА ШУТИРААТ ПЕНАЛ НА ПРАЗЕН ГОЛ БИДЕЈЌИ НЕМААТ КАДРИ ДА ГИ ОБЈАСНАТ ТИЕ ПРОЦЕСИ ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ЈАВНОСТ!

0
765
  • Проблем на СДСМ е во тоа што вие ја имате најголемата инвестиција во историјата на независна Македонија или убедливо најголемата инвестиција во последните 30 години а тоа е изградбата на автопатиштата во должина од 110 километри кои вредат некаде околу 1,3 милијарди долари ,,БЕХТЕЛ и ЕНКА” бидејќи тоа не е отворање на некоја чешма, тоа не е отворање на некој кокошарник или тениско игралиште или теренче за кошарка како што правеше Никола Груевски туку тоа е инвестиција вредна 1,3 милијарди долари каде што коридорот 10 и коридорот 8 се спојуваат во Република Македонија со што од слепо црево стануваме крстосница на балканот и СДСМ со таков најголем проект во историјата на Македонија им дозволува секој ден на опозицијата составена од Левица и ВМРО-ДПМНЕ да им шутираат пенал на празен гол.

    Тогаш СДСМ треба да си го постави прашањето по ѓаволите како го трошат времето и кои кадри ги имате инкорпорирано да ги водат тие процеси, и не само да ги водат тие процеси туку да ги објаснат пред македонската јавност.

Васко Ефтов во емисијата ,,Во Центар” на ЈутЈуб.