ЕУ ЈА УКИНА ПОМОШТА ЗА ПАЛЕСТИНЦИТЕ

0
389

Европска Унија денеска ја запре помошта за Палестинците, објави еврокомесарот за соседство и проширување Оливер Вархеји на социјалната мрежа Икс (Х).

Со тоа 691 милиони евра наменети за развој на Палестинците „ќе се преразгледуваат“. Сите плаќања веднаш се суспендирани. Сите проекти се ставени на разгледување.

Сите нови буџетски предлози, вклучително и за 2023 година се одложени до понатамошна одлука. Сеопфатна процена на целото портфолио, напиша Вархеји на Икс.