ЕУ и САД имаат проект за Македонија

0
1087

Gorgi_spasov_02

На 15 септември, Меѓународниот ден на демократијата, во Македонија се случи нешто што не можеше да се замисли во последниве десетина години

Оваа година на 15 септември, кој од 2007 година е прогласен за ден на кој се одбележува Меѓународниот ден на демократијата, во Македонија се случи нешто што не можеше да се замисли во изминатите години на владеење на ВМРО-ДПМНЕ. За прв пат по девет и пол години, партијата на власт која опстојуваше со политиката на целосно дискредитирање и непочитување на своите политички конкуренти, се согласи, под силен притисок на меѓународната заедница, да внесе во Собранието закон поддржан од сите политички партии и предлог за функционер усогласен меѓу лидерите на сите политички партии во Македонија. Значи, можело и тоа да се случи во Македонија.

Целата колумна ОВДЕ