ЕТЕ КОЛКУ Е НЕЗАВИСНА И КОЛКУ ЌЕ ВИДИМЕ ОД НЕА АИР: ДАНЕЛА АРСОВСКА ВО СВОЕТО ПРВО ИНТЕРВЈУ НЕ КАЖА НИТУ ЕДЕН ПРОЕКТ КОЈ ЌЕ ГО ПОНУДИ НА СКОПЈАНИ

0
1301

Иако Валентин Николовски познатиот Тино едно 5 минути ја молеше да открие барем еден проркт кој ќе им го понуди на Скопјани, Данела Арсовска во своето прво интервју не откри ниту еден таков проект.

Тоа значи две работи, дека таа ниту е спремна за таа функција и чека некој на готово да и напише програма која таа само ќе ја чита на пресовите кои ќе следат…

Второ, тоа значи дека таа без да се искоординира со ВМРО ДПМНЕ нема да зборува за програма и проекти, значи ќе чека во ВМРО ДПМНЕ да и напишат програма и да и предвидат проекти заота што таму знаат за буџети и за рокови и за тендери, она е табула раза.

Ете толку ќе имаме независен кандидат и толку ќе видиме аир од неа ако не дај боже победи за што сите анкети велат дека нема ниту теоретски шанси.