ЕКС МИНИСТЕРОТ ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ И ЕКС ДИРЕКТОР НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА, ГОРАН СУГАРЕСКИ ВО ПРИЛЕП ЌЕ БИДЕ КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК ОД РЕДОВИТЕ НА СДСМ

0
719

Екс директорот на Царинската управа и екс министерот за Транспорт и врски Горан Сугарески според извори на нашата редакција ќе биде кандидат за градоначалник на Прилеп во трката владејачката СДСМ на локалните избори во октомври од синоќешниот состанок на извршниот одбор на СДСМ во Скопје.

Сугарески е поранешен пратеник и министер за транспорт и врски кој беше назначен на актуелната функција на почетокот од годинава, а во моментов градоначалник на Прилеп е Илија Јовановски од редовите на СДСМ.