ЕКСКЛУЗИВНО : Шенаси Мехмети, вработен во Агенцијата за Разузнавање, служба која е под ингеренции на претседателот Иванов се среќавал со напаѓачите во Куманово?!

0
3559

Во интервју за Косовската телевизија, Хамди Ндрецај (командант Пантери), обвини дека Шенаси Мехмети вработен во македонските тајни служби контактирал на Косово со него и сега убиените командант Нато и командант Бег Ризај.

Тој тврди дека на групата им биле ветени пари за правење инциденти и дека водачите знаеле дека Шенаси е близок човек на разрешениот директор на УБК Сашо Мијалков. Еве дел од сведочењето на командант Пантери во интервју за косовската телевизија.

mehmeti

Новинар: Има еден клучен човек, висок претставник на македонската тајна служба кој дошол и се видел со Вас во Феризај (Урошевац)?

Хамди Ндрецај (Пантери): Да, тоа е точно.

Новинар: Кој е тој човек?

Хамди Ндрецај (Пантери): Тоа е Шенаси Мехмети за кого на почеток не знаев дека работи за македонската тајна служба. Но ден по средбата прашав еден човек во Скопје и тој ми рече дека тој е директно пратен од Рафис Алити, пратеник на ДУИ и од шефот на македонската тајна полиција.

Новинар: Во прислушуваните разговори на Мирсад Ндрецај и Бег Ризај се чувствува дека тие знаат дека тој е агент на Сашо Мијалков.

Хамди Ндрецај (Пантери): Да.

ub 2