ЕКСКЛУЗИВНО : ТОП ЧЕНЕЛ ДОЗНАВА, косовската АКИ дознала дека Македонската УБК на Сашо Мијалков контактирала со Косовари за дестабилизација

0
1093

Претседателот на парламентарната комисија за контрола на косовската тајна полиција за албанската телевизија Топ Чeнел преку Разузнавачката служба на Косово (АКИ) дознале дека агенти на македонската тајна полиција имале контакти со косовски државјани со цел да се предизвикува дестабилизација на Македонија, пренeсува Тетовасот

kumanov-4-640x320

За овие контакти биле известени и претседателката на Косово Атифете Јахјага, премиерот Иса Мустафа и министерот за внатрешни работи Скендер Хусени.