ЕКСКЛУЗИВНО : СДСМ под опсада на функционери на ВМРО-ДМНЕ!

0
1559

Бомби ,куршуми,документи,договори,разговори се носат на куп до функционери на СДСМ од страна на функционери на ВМРО-ДПМНЕ. Зоран Заев и потпреседателите сардисани со состаноци до 1 август.Се бараат состаноци со сите видни функционери на СДСМ ,директно или индиректно,ситуацијата е веќе хаос во ВМРО-ДПМНЕ ,а посебно во нивните медиумски куќи.

dpmneuniverzalna

 

Куририте ,овој пат не тие медиумските ,разносуваат писма,договори,информации до Грција по плажи,Струмица до општинари,невладини граѓански здруженија и невладини здруженија за антикорупција. Состаноци се бараат на тајни места на тајни локации .Министерствата почнати се да се распаѓаат посебно тие клучните,Транспорт и Врски и Финансии.Од МВР веќе течи река на документи во кои има нуклеарни бомби па до информации кои досега не биле достапни до опозицијата. Од СДСМ дознаваме дека до 1 септември ,заклучно со одморите ќе имаат кривични пријави најмалку до 200 функционери на Вмро-Дпмне и нивните коалициони партнери и тоа со процесуирање до казни од најмалку 5 години.

Темпото оваа недела е засилено посебно по договорот за независен јавен обвинител кој би процесуирал кривични пријави.