ЕКСКЛУЗИВНО: Непотврдени информации дека луѓе на Јохан Тарчуловски по наредба на врвот на ВМРО ДПМНЕ ги скршиле православните гробишта во Љуботен со цел да направат меѓуетнички тензии пред локалните избори и да го свртат вниманието од судските процеси на СЈО против раководството на ВМРО ДПМНЕ!!!

0
4599

Дознаваме непотврдени информации дека луѓе на Јохан Тарчуловски кои биле дел од маскираните кои се обидоа да го убијат Заев и Села во собрание, пред неколку дена по наредба на врвот на ВМРО ДПМНЕ ги скршиле православните гробишта во село Љуботен со цел да предизвикаат меѓуетнички тензии и да го свртат вниманието на јавноста од судските процеси кои СЈО ги води против ВМРО ДПМНЕ!

Тој хаос што би се предизвикал би и помогнал на ВМРО ДПМНЕ пред локалните избори!

Ако е ова точно, за што се надеваме МВР ќе излезе со податоци, тогаш е многу веројатно дека и МОНСТРУМ и Диво Насеље се дело исто така на ВМРО ДПМНЕ и на слични вакви подземни структури!!!

Извор : Мактел.Мк