ЕКСКЛУЗИВНО : МИЛЕ КОПИЛЕТО СЕ ПРЕТВОРИ ВО НЕВИДЕН ОЛИГАРХ, ПО ФИРМА ВО ПРИЛЕП, ИМОТ ВО НАЦИОНАЛЕН ПАРК ИМАЛ ИМОТ И ВО ОХРИД!

0
1300

Порталот Доказ објави нови ексклузивни фотографии поврзани со имотот на екс министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески. По објавените фотографии за имотот на Јанакиевски кој е заведен под името на неговиот дедо во националниот парк во Маврово се појавија и фотографии на имотот на Јанакиески и во Охрид.

11873914_10154071594517565_1339453194_n

Исто така во текстот на Доказ се тврди дека во близина на хотелот Мизо на самото крајбрежје крај Охридското езеро според кажувања на локалните жители од 2013 година Миле Јанакиески поседувал и куќа-брвнара во која ова лето често престојувал каде што најчесто друштво му правеле Дејан од Пелистерка, Камчев и други кандидати за Идризово објавени во бомбите на опозициската СДСМ.

11872885_10154071598247565_1369682642_n

11868599_10154071601037565_1370240339_n

11880107_10154071601677565_1890699853_n

Но тоа не е се, човекот кој ја има под концесија плажата и објектите, човекот од кого Миле, Орце и Деки пелистерка ги купиле или добиле на поклон вилите во последните неколку дена се жали дека токму по наредба на овие го сардисале инспекции. Целта на овие инспекции според кажувањата на газда Мизо е идеата на Миле и Орце да му го лапнат објектот заедно со придружните објекти кои 20 години макотрпно ги градел, се вели во Доказ.