ЕКСКЛУЗИВНО: И ОФИЦИЈАЛНО ГРУЈО Е ГОТОВ, СЕ ВКЛУЧУВА АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО ПРЕГОВОРИТЕ, Викторија Нуланд ке посредува за решавање на кризата во Македонија

0
680

victoria-nuland

Фактор. мк јавува дека во текот на месец јули  се очекува  во Скопје да пристигне  американскиот помошник  државен секретар за Европа и Евроазија Викторија Нуланд.

Пред тоа порталот најавува дека ке има уште една рунда преговори меѓу власта и опозицијата, иницирани од Претседателот Ѓорѓе Иванов.