ЕКСКЛУЗИВНО: Груевски плачел како мало дете кај дипломатите и кај Али Ахмети, барал да го спасат од гомната во кои самиот заглави!

0
1726

gruevskiiii pre

Дознаваме дека овие неколку дена Груевски вршел голем притисок врз дипломатите и Али Ахмети, практично молел и кукал и кукал и молел да го спасат од гомната во кои е заглавен до уши овие денови. Според овие шпекулации тој барал од нив воздржаност, да не го напаѓаат а за возврат им ветувал кооперативност по сите прашања! На Ахмети му ветил исполнување на барањето за Албанец претседател на државата.

Исто така дознаваме дека планот на стратезите на Вмро-Дпмне е да трубите од медиумите пењават до максимум во јавноста да СДСМ доказите ги изнесе во парламентот за да може да се распишат предвремени избори. Ваквото влегување во парламентот ќе значи прифаќање на парламентот како институција, а со тоа Груевски како последна шанса смета да распише предвремени парламентарни избори со што би се вратила темата на програми, економија, земјоделие, вработувања, слободни зони, субвенции и би се свртело вниманието на јавноста од бомбата за која Груевски нема решение па молчи како мало дете кога ќе направи беља, на пример кога ќе се посери или кога ќе скрши нешто.

Дознаваме дека е прашање на време кога Грујо ќе почне да го прави последниот план за спас кој му стоел на маса – да почне да ги фрла еден по еден министрите врз бомбата за да се спаси од шрапнелите кои му се закануват да му ја расцветаат тоа главата коцкеста диктаторска. Останува да видиме дали потоа Грујо ќе го одигра последниот потег за спас – ДАЛИ ЌЕ ГО ЖРТВУВА БРАТУЧЕДОТ ЗА ДА СЕ СПАСИ СЕБЕСИ!