ЕКСКЛУЗИВНО : ВМРО-ДПМНЕ ДОЦНА ВО НОЌТА ШВЕРЦУВА ИЛИЈАДНИЦИ КУБИЦИ ДРВА!?!?

0
788

feshta dpmne

Фирми извезуваат кубик дрва по 28 евра ,а на пазарот е 50 евра Фирми блиски на владејачката ВМРО-ДПМНЕ во доцни вечерни часови извезуваат илијадници м3 дрво, даб и бука првокласни за цена од 28 евра или околу 1800 денари по 1 м3. Истита дрва на пазарот во Македонија за домашните купувачи се нудат по цена од 2900 и 3100 денари. Најмногу огревно дрво се извезува во Грција. Од извори на Македонски Шуми велат дека ќе се извезат 20.000 -30.000 м3 огревно дрво ,а за тоа наредила владеачката партија.