(ЕКСКЛУЗИВНО) А1ОН СО ОДЛИЧНА ВЕСТ : Во Брисел се уште нема договор, Заев не остапува од барањето влада без Груевски

0
653

Во Брисел нема договор, разговорите се уште траат. Лидерот на СДСМ Зоран Заев инсистирал доколку се одржат изборите најдоцна до 26 април, тогаш мора да се формира преодна влада која нема да биде со пократок мандат од шест месеци. Никола Груевски пак сакал преодната влада да се формира што е можно подоцна, по можност кон крајот на годинава.

CHIYEI-WgAEaBVa11

Доколку не се исполнат барањата за формирање на техничка влада во која нема да биде Груевски, Заев јасно кажал дека ќе го напушти Брисел и нема да продолжи со преговорите. Брисел пак инсистира да има договор вечерва и ги правел сите напори да се дојде до него.

Целата сторија на А1он можете да ја прочитате тука.