ЕКСКЛУЗИВНО: Албанските партии му имаат спремано бесилка на Груевски, го чека ВИСТИНСИ ПЕКОЛ, има да му наплатат за сите омрази и навреди кон Албанците за сите овие 10 години!!!

0
5256

Порталот Мактел истражуваше на темата кој со кого ќе коалицира по целата збрка по изборите. Се јавивме на повеќето портпароли и шефови на кабинети на лидери на најголемите албански партии, и она што го дознавме е навистина неверојатно.

Од Мактел дознаваат дека сите Албански партии имаат донесено меѓу себе консензус дека ниедна нема да влезе во влада си никоја македонска партија, доколку не се прифатат следниве барања:

– продолжување на мандатот на СЈО!

– специјално судско одделение за гонење на сличаите од СЈО!

– Албанец претседател на собрание!

– Албанскиот јазик официјален на цела територија на Македонија!

– Албанците да се наведат во уставот како уставотворен народ покрај Македонците!

– Решавање на проблемот со Грција и брз влез во ЕУ и НАТО со цел кревање на стандардот на населението и спречување на масовното иселување на Албанците од земјава!

Епа Грујче, на здравје бричење брат! Има да ти влезе цел, сечен, со се јајца!