ЕКЗКЛУЗИВНО : РЕЖИМОТ тоне, Горан Трајковски летнал од директорското место на УЈП?!

0
583
Оставки во владата на Никола Груевски се редат, го напуштаат неговите најблиски луѓе, министри, директори и тоа непосредно пред заминувањето на Груевски од политичката сцена.
На 03-ти јули дека директорот на Инспекцискиот совет Ванчо Каргов бил сменет на барање лично од Груевски (ЛИНК), денеска и официјално стигна потврда со објавување на јавен оглас за именување на нов претседател на инспекцискиот совет (ЛИНК).
231c2bd7fb11008fb2e7d39571fa3add_L
Груевски распиша оглас и за нов директор на УЈП (ЛИНК), кој таа функција ја вршеше Горан Трајковски, истиот што ја затвори А1 телевизија, кој преку прислушуваните разговори кои ги објави претседателот на СДСМ Зоран Заев дознаваме и за негова злоупотреба на службената положба и овластување, му помагал на Латас како да постапи со една од неговите фирми која е во долгови, вработувал по ургенции на Груевски.