ЕДЕН ОД ПРИЛЕПСКИТЕ ХЕРОИ НА ДЕНОТ ВО ЕК НА ПАНДЕМИЈА, ДОКТОР ЈОХАН ЃОРЃИОСКИ ДАРУВАШЕ КОНВАЛЕСЦЕНТНА ПЛАЗМА, ПОКЛОН ДО ЗЕМЈА ЦАРЕЕЕ!

0
1364

Денес во центарот за трансфузија во прилепската болница Борка Талески во дел од хуманитарците херои кои го прележаа смртоносниот вирус Ковид 19 даруваа конвалесцентна плазма беше и др. Јохан Ѓорѓиоски, врвен психијатар и хуманист.

Благодарност до сите денешни херои кои даруваа скапоцена течност меѓу кои и докторот Ѓорѓиоски, поклон до земја на сите учесници во овој хуман чин.

Докторот Јохан Ѓорѓиоски е потенциран во оваа објава од причина што е еден од многуте во првите борбени редови во јавното здравство против оваа борба со овој невидлив непријател со цел да ги поттикнеме сите останати кои го прележале вирусот и кои имаат во себе скапоцена конвалесцентна плазма да спасат нечиј живот, поклон до земја за сите хумани херои во ова тешко време на глобална пандемија, градот Прилеп и државата овај чин нема да ви го заборават.