ЕДЕН ОД НАЈВРЕДНИТЕ МИНИСТРИ ВО ВЛАДАТА НА ЗАЕВ КОЈ НЕ ЗНАЕ ЗА ОДМОР – ХОЏА И ЗАЕВ ДЕНЕС ОРГАНИЗИРАЛЕ СРЕДБА СО РАКОВОДСТВО И ЧЛЕНОВИ НА БИЗНИС КЛУБОТ НА ЕВРО – АТЛАНТСКИОТ СОВЕТ

0
172
Së bashku me Kryeministrin Zoran Zaev, realizuam takim me menaxhmentin dhe anëtarët e Klubit të Biznesit të Këshillit Euro-Atlantik.
Anëtarët e rinj të Klubit dhe menaxhmenti i ri, i formuar në fillim të vitit, u prezantuan në këtë takim.
Temat që diskutuam u përqendruan në projektet që duhet të na ndihmojnë në uljen e varfërisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, rritjen e punësimit dhe të aktivizimit të investimeve më intensive në zhvillimin e fshatrave dhe zonave rurale.
Gjithashtu, temë e diskutimit ishte edhe “NATO procurement process” dhe se si kompanitë e vendit do të jenë në gjendje t’i qasen këtij procesi.
———-
Заедно со премиерот Зоран Заев, денеска имавме средба со раководството и членовите на Бизнис Клубот на Евро-Атланскиот Совет.
На средбата беа презентирани новите членови на Клубот и новото раководството, формирано на почетокот на годината.
Темите за кои разговаравме беа насочени кон проекти кои треба да ни помогнат да ја намалиме сиромаштијата во Република Севрна Македонија, да ги зголемиме вработувањата и поинтензивно да ги активираме и да вложуваме во развој на селата и руралните средини.
Дополнително се разговараше и на тема “NATO procurement process”, и на кој начин македонските компаниии ќе можат да пристапат кон овој процес.
Фејсбук статус на министерот за водостопанство, земјоделство и шумарство, Аријанит Хоџа.