Еврообврзницата одложена на неодредено на барање на опозицијата

0
528

Еврообврзницата одложена на неодредено, на барање на опозицијата, пренесува Ројтерс повикувајќи се на  еден од главните банкарски кредитори.

Според информациите на Ројтерс издавањето на еврообврзината е одложено откако член на СДСМ денеска (14-ти јули) упатил според кое издавањето на евро-обврзницата, може да претставува кршење на одредени закони и прописи на Република Македонија.