ЕВЕ ЈА ДИКТАТУРАТА НА КИМ ЈОНГ УН НА ДЕЛО!!! Еве кој се 59-те пратеници кои гласаа ЗА гумените куршуми кој треба да ПУКНАТ врз МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

0
1413

Во понеделникот Собранието со 59 гласа за и со три против го донесе Законот за полиција, во кој полицијата доби законска основа да користи нови средства за присилба при растурање на насилни протести.

dpmnePratenicisobranie

Со ова Грујо става еднаквост помеѓу него и Ким Јонг Ун и тоа значи дека некоја будала од МВР случајно може да заборави да ги извади гумените куршуми во оружјето и да стави вистински куршуми, и нормално случајно да пукни, и се разбира случајно да убие некој протестант, електрични парализатори, шмајзери, пиштоли, пушки, тенкови и шок – бомби и разни тракатанци за сите протестанти кој би му го нарушиле јавниот ред и мир на Грујо, ова се ќе го осетат секој македонски граѓанин кој што ќе се оглушат на повикот на Јанкуловска за да се разотидат. И тоа сега се тоа фино спичкано со закон, полицијата досега за воспоставување јавен ред и мир можеше да користи физичка сила, палка, хемиски средства, млазови вода и службени кучиња а сега на располагање и е цела тешка ебена артилерија против сопствениот народ.

На гласањето не присуствуваа пратениците од СДСМ и коалициските партнери кои уште од изборите го бојкотираат Собранието кој секако знаеја кои паразити седат и со народни пари се гојат во фотељите.

Целата листа на џаболебарите од Третиот Рајх кои гласале за воведување на гумените куршуми погледнете ја на следните фотографии :

 

 

Screenshot_3 Screenshot_4 Screenshot_5 Screenshot_6 Screenshot_7

 

 

П.С.

Пратениче Димитар Стевананџија, пратеничке Ана Лашкоска, и вие гласавте ЗА гумени куршуми, ве прозвав бе онака колку да се знај дека знам! ЗА СРАМОТА!!! Нареден пат тенкови за протестанти да изгласате!

pratenikspie