ЕВЕ ШТО ПРАВЕЛ КУРТОНОТ ПРИЛЕПСКИ! ЗАКАНИ ЗА СЕМЕЈТВОТО НА ТОШЕ – МИНИСТЕРОТ БАРАЛ ДА СЕ УКИНЕ ПОМОШТА ОД ДРЖАВАТА

0
752

mile-janakievski-640x360

Миле Јанакиевски бара од министерката за култура Елизабета Канчевска – Милевска да се избрка од работа член на неговото семејтво, да се затвори музејот, да им се укине помошта од државата – само затоа што не биле вмровци.