ЕВЕ КОЈ СЕ ОТКАЖАЛ ОД БУГАРСКИОТ ПАСОШ ВО СТРУГА : СЕ РАБОТИ ЗА ТВРДОКОРЕН ВМРОВСКИ БОТ, ВАСКО ЈОЛЕСКИ ПОЗНАТ ПО СТРУГА СО ДВА НАДИМАЦИ, ГОЛУМ И ГАВРАН!

0
697

Кое е лицето кое пред ден два се откажа од бугарскиот пасош, а не државјанство?! Се работи за лицето Васко Јолески од Струга кој е познат по прекарот Голум или Гавран, член на ВМРО-ДПМНЕ, кој во 2009 година е вработен во Агенција за Катастар Струга каде е и избркан од работа.

Потоа ВМРО-ДПМНЕ го вработува во ЈП Комунално Струга каде и таму се случува истата приказна каде поради икс причини на крај завршува со отказ од работното место.

Потоа ВМРО-ДПМНЕ го вработува во Научната установа природно научен музеј Струга и таму работи до ден денес веќе 4 години. Овој човек е познат на јавноста како конфликтна личност , човек кој ги користи социјалните мрежи за да девалвира луѓе без никаква причина , истиот е во конфликт скоро со цел град Струга често на луѓето им се обраќа со ,,ќути затоа што ќе пишувам против тебе по фејсбук”.