ЕВЕ КОЈ ГО ТЕРА НАРОДОТ ДА НЕ ГИ ПОЧИТУВА МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОРОНА! ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОК ВМРО ДПМНЕ ОД ВЕВЧАНИ, ВЛАЈКНИКОСКИ ГО ХУШКА НАРОДОТ ДА СЕ ГРУПИРА ЗА ВРЕМЕ КОРОНА ПАНДЕМИЈА СО ШТО БУКВАЛНО ЗАГРОЗУВА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ И ГО ТУРКА ЦЕЛО ВЕВЧАНИ ВО АМБИС!

0
236

По повод карневалот во Вевчани кој денес се одржа и покрај забраната за групирање на препорака од комисијата за заразни болести се случи растурање на карневалот од страна на МВР и ЕБР. Но и покрај забраната за групирање сепак се најде некој си Ѓорѓи Влајкникоски и некоја партија која го хушка народот упорно да не ги почитува мерките против Корона или поточно партијата ВМРО-ДПМНЕ.

Мерките за заштита од Ковид 19 се јасни, нема групирање, носење маска и зголемена лична хигиена за разлика од денешниот настан каде имаше прекршување на мерките против Ковид 19 при што МВР е овластена да реагира без опомена, да апси веднаш и да поднесува пријави поради непочитување на мерки донесени против пандемија и загрозување на јавното здравје.

Бар сега ќе знаеме кога ќе ги добиеме првите големи бројки на заразени во Вевчани каде и кого да посочиме за виновник доколку има и жртва од Ковид 19.