ЕВЕ КОЈА РЕЖИМСКА ФУКАРА ги кодошела прилепските кафичи кај Грујо и кој ги минирал кафичите каде што настапувал Бени Шаќири : Жаре Бербер информирал кои газди на локали се за ВМРО-ДПМНЕ а кои за СДСМ

0
1965

Во рамки на 17-тата „бомба“ на СДСМ од Прилеп, од плоштадот се слушаат разговори, според СДСМ, помеѓу прилепскиот градоначалник и минситерот за транспорт и врски Марјан Ристески. Ристески и Јанакиески договаараат детали пред изборите за кафулиња и фирми, по што Јанакиески го советува да не отвора многу војни и да го среди прво Диме, па после една недела други.

zare-berber-03-700x400

Јанакиески наводно вели дека направил упад во Прилеп и во Радовиш. Панделески од Пелистерка пак на градоначалникот на Прилеп вели дека треба да се затворат сите кафиќи. Разговорот е наводно после изборите, за што Целески бара да се одмаздат на сите кои периодот го нервирале, а информациите Ристески ќе ги добиел наводно од Жаре Бербер, по што вели дека следно треба Центар да го сработат.

Дејан: Ме нервираа секој ден тука. Жаре ми кажува, сите ги знае до еден, се расправаше неколку пати идеше во Прилеп, пееше тој период. Му ебам племето…така. Ајде ќе се видиме.

МР: Се видовме ние со Жаре бербер, ти кажа?

Дејан: Нека ти каже тој, ги знае сите до еден. Тој пак сега ќе дојди Прилеп, петоок-сабота, ќе му речам да ти ѕвони.

МР: Ај нека ми ѕвони, ќе го видам малку..

Ова е неверојатно, куртоните на Грујо паѓаат од шрапнелите на бомбите како мушички од пипс.