ЕВЕ КАКО СЕ ПОЛНАТ ФАКУЛТЕТИТЕ СО КУРТОН АСИСТЕНТИ : Транскрипт на 20-та бомба помеѓу екс министерот за образование Панче Кралев и Гордана Јанкуловска

0
784

jankulovska-kralev

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Панче Кралев

ПК: Иам едно прашање
ГЈ: Повели
ПК: Овој од Агенција за вработување ми се јави, Влатко…
ГЈ: Добро, да…
ПК: Не знам дали знаеш може ти спомна, му се заканувале таму деканиве, нели ќе му напраат фешта со телевизии со ова со она, шо не ги пушта овие знаеш шо ги држи асистентиве…
ГЈ: Да…
ПК: Ние гледавме овде списокот, значи тие шо се океј отидоа…
ГЈ: Добро
ПК: Е сеа има неколку, не неколку туку повеќето се ни ваму ни таму…
ГЈ: Односно деканиве не постапиле како шо сме им рекле така?
ПК: Не не, не сме ни имале ние кандидат, нити се членови на некоја партија, ме сфаќаш, значи не сме имале таму кандидати… него они си објавиле им требало добиле согласност и си има некој…
ГЈ: Ама треба бе Панче да видиме кои се луѓево, да не се ептен комуњари
ПК: Ги гледав, значи Наташа и Стојче ги гледаат нон-стоп значи затоа ти викам, не се дефинирани тие. За тие што се знае дека се СДС ги имаат лоцирано, тие шо се наши ги имаат лоцирано и тие се поминати, тие од ес-де-ес не поминуваат, меѓутоа имаме група на луѓе недефинирани …
ГЈ: Аха
ПК: …Ме сфаќаш? Ни се ваму ни се таму…
ГЈ: Неопределени…
ПК: Неопределени не моеш да ги лоцираши за таа група на луѓе сеа овој вика шо да праам…
ГЈ: Види, реално ние немаме некој инструмент да ги спречиме освен да помине годинава да не им се обнови согласноста…
ПК: Да, тоа е… тоа е најлош момент
ГЈ: Не бе не е лош шо, тамам тие од ес-де-ес така ќе ти отпаднат…