Еве како Ленка, мајката на Миле Јанакиески како се паркира на пешачки премин во строг центар на Прилеп!

0
908

Српска поговорка: ОД ЗЛА ОЦА И ЈОШ ГОРЕ МАЈКЕ….. или, стигна ваква порака до мене:

Во прилог Ви испраќам слика од возилото на мајката на Миле Јанакиески – Ленче Јанакиеска. Јасно се гледа како се паркира на пешачки премин во строг центар на Прилеп. Но тоа не е најголемиот проблем. Поголем проблем е што возилото не е регистрирано ниту осигурано една година наназад, а тоа го знам затоа што работам во Осигурителна компанија и истото возило го проверив преку НАЦИОНАЛНО БИРО ЗА ОСИГУРУВАЊЕ

http://nbosiguruvanje.org.mk/Info.aspx

каде нема никакви податоци за поранешно осигурување. Да потенцирам дека според законот за моторни возила, доколку возилото не поседува полиса за осигурување од автоодговорност не е возможно да се регистрира, а доколку такво возило се затекне во сообраќај сопственикот е должен да плати глоба во износ од 750 ЕВРА.

Screenshot_1

Превземено од фејсбук статус на новинарот Зоран Божиновски