ЕВЕ КАКО ВМРОВЦИ ПОДАВААТ РАКА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНА : НАМЕСТО ДА ПОМАГААТ ДА УЧЕСТВУВААТ НА ТЕРЕН И ПО КЛИНИКИ НЕКОЈ ПРИЛЕПСКИ ОРТОПЕД СЕ ЗАКАНИ СО ТЕШКА ЛАЈНО АРТИЛЕРИЈА КОН ФИЛИПЧЕ ДЕКА ОДИГРАЛ ПОСЛЕДЕН ЧОЧЕК?! ЗОШТО БЕ НЕ ПОМАГАТЕ ТУКУ САМО ОДМАГАТЕ ВО КРИЗАВА БЕ ЛУЃЕ?!?!

0
1012

Кога за време на пандемија цел свет е обединет околу битката со цел да се справи со смртоносен вирус кој е мутиран во ширењето, кога не се знае кои органи во организам вирусот ги напаѓа, кога светот не знае дали вирусот ќе исчезне или ќе чекаме некои светски лабаратории да пронајдат вакцина со цел колективна вакцинација на население, на порталот ,,Лидер” каде уредник е Љупче Златев добил простор за ад хоминем напад кон министерот за здравство, Венко Филипче некој ортопед од Прилеп кој директно го обвинува Филипче за лошо менаџирање со кризата?!

Па добро бе вмровци дали сте нормални?! Па целата координација на власта во земјава околу пандемијата со Ковид 19 е предводена од страна на СЗО која е во координација со целиот свет, значи проблемот е глобален и не го увезила СДСМ. Кој владее во Бразил?! Кој владее во Германија?! Кој владее во Шпанија и САД?! И таму ли е Филипче одговорен?! Се читате ли што пишувате кога некој обвинувате за време пандемија?! Нормални ли сте што правите и колку многу на народ одмагате?!

Овие ад хоминем напади на идни функционери на ВМРО-ДПМНЕ едно време беа смешни и виц, додека сега веќе почнуваат да предизвикуваат емоции кај жртвите на оваа болест и опасност од ширење на лажни вести за кое се сноси кривична одговорност каде казните треба да бидат најригорозни.

Наместо да земат да помогнат нешто во оваа цела збрка на глобално ниво во земјава, вмровските лекари одлучиле да работат на ширење дополнителна хаварија и паника помеѓу народот, притоа исто така помагаат во ширење на лажни вести и згора на тоа ја кршат хипократовата заклетва која секогаш е во служба на пациентите и народот за разлика од овие нивни скандалозни постови со кои сеат паника во јавноста.

Ова што го прават вмровските лекари е навистина срамно и одвратно и заслужува секаква осуда од нивните колеги, значи кога цел свет води жестока војна со пандемија, ВМРО-ДПМНЕ преку нивни доктори конструира ад хоминем напади против министерот за здравство Венко Филипче и вади луди и забегани теории на заговор од типот на ,,5ЏИ”, ,,ЛОШИ МЕРКИ” па ,,НЕМА КОРОНА” и други.

Како и да е еве за каков текст се работи и како вмровците ја замислуваат подадената рака за спас од Ковид 19 :