ЕВЕ ЗОШТО ИВАН СТОИЉКОВИЌ СЕУШТЕ КОАЛИЦИРА СО ГРУЈО – БРАЌА ПО КРИМИНАЛ: Вмешан е во тежок криминал, има украдено многу пари од општина Старо Нагоричане во која владее како паша веќе 10 години!

0
1659

Здраво.еве За поцеток несто поврзано за иван стоилјковиц.

Тој ја дрзи единствената српска опстина во македонија Старо Нагорицане.се сто се слуцува таму е под негова заповед.

Опстината долзи 70 милиони денари.Јавното комунално претпријатије долзи 10  милиони денари.

За црква свети Гјорги од министерство за култура се земени околу 1 милион И 400 илјади Евра.Знаци милионска сума на пари се врти и Иван стоилјковиц ги става во свој дзеб.

Во наредните денови повеке од 1200 домакинства се оцекува да останат без вода за пиенје,(21 век ) бидејки комунално претпријатие последни 5-6 години нема платено ниедна сметка за потросена електрицна енергија (150 илјади евра), од кои се напојуваат бунарите за вода.

А вработените 3 месеци не земаат плата.иван на секои избори со вреки дели пари а потекло не им е познато, сто не си го плати и долгот.

133316736-73051

Иван Стоилјковиц прави викенд (замок) во Старо Нагорицане И сите вработени од опстина работат кај него дома, ги злоупотребува вработените на опстината за приватна работа во замокот на Стоилјковиц.

Неколку негови фирми му ги води неховата секретарка од Дпсм Василка Китановиц треба да се испита тоа.timthumb

Таа работа е преку драган неделјковиц заменик министер з,а култура негов цовек од партија.
Многу матни работи имаат правено и за зебарнјак али понатака тоа да се науцам

staronagoricane5large

Тоа е ново
.знаци за црква да има потросено 500 илјади и плус за зебрнјак минално каде се останати пари
Ризицно е за сликанје има фреквенција голема 500 до 600 метри од негова викендица е банја стрновац.
Знаци опстина комунално вода црква зебрнјак фирми викендица малтретиранје

За сега толку.дискреција молам анонимен

Извор : Мактел